Це пояснюється незначним зниженням цін на яловичину, моркву і цибулю.
Вартість каструлі українського борщу з м'ясом об'ємом 3,5-4 літри в грудні знизилася порівняно з листопадом на 0,3%, до 73,94 грн.
Це пояснюється незначним зниженням цін на яловичину, моркву і цибулю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби громадського об'єднання "Економічний дискусійний клуб", передає УНІАН.
Згідно з повідомленням, вартість каструлі борщу без м'яса в грудні знизилася порівняно з листопадом на 0,6% - до 21,78 грн.
"За розрахунками, у грудні 2015 року вартість каструлі українського борщу об'ємом 3,5-4 літра становила: з м'ясом - 73,94 гривні, без м'яса -21,78 гривні. Тобто порівняно з листопадом борщ із м'ясом подешевшав на 0,3%, борщ без м'яса - на 0,6%. Причиною цього стало незначне зниження в грудні 2015 року середніх цін на яловичину, моркву та цибулю", - йдеться в повідомленні.
Порівняно з груднем 2014 року вартість борщу з м'ясом для українців зросла на 46,8%, без м'яса - в 2,7 раза.
При розрахунках аналітики виходили з такого співвідношення інгредієнтів у страві: 600 г яловичини, 300 г капусти, 500 г буряків, 500 г картоплі, 200 г моркви, 200 г цибулі, 30 г соняшникової олії.
Нагадаємо, відповідно до валютного індексу Біг Мака, Україна увійшла до п'ятірки країн світу з найбільш недооціненою національною валютою. Згідно з дослідженням, Біг Мак в українському "Макдональдсі" коштує 2,27 дол., тоді як у США - 4,62 дол. Таким чином, гривня недооцінена на 51% щодо долара і на 54,3% - щодо євро.