Вартість оренди житла зросте на чверть

Вартість оренди житла зросте на чверть

Фото: УНІАН

Житло в Києві поки що можна винайняти за 4-8 тисяч гривень.

Уже в серпні-вересні у великих містах на 25% зростуть ціни на оренду житла. Саме в цей період традиційно зросте попит на житло серед студентів.

Нині в Києві однокімнатну квартиру з ненайкращим ремонтом, мінімальним набором побутової техніки здають за ціною 4-5 тис. грн на місяць. Комунальні платежі – окремо. Квартири з кращими умовами коштують до 8 тис. грн. Про це пише "Сегодня".

"Зараз однокімнатну квартиру недалеко від метро з косметичним ремонтом можна орендувати за 4500 гривень на місяць, через тиждень таку ж квартиру заберуть за 5500", – розповідає київський ріелтор Юрій Стажнюк.

Коли стихне студентський бум на орендоване житло, ціни повинні повернутися на попередній показник. Це станеться в жовтні. Проте не виключено, що все ж оренда буде гривень на 500 (для столиці) вищою, ніж нині.

Після підвищення тарифів плата за житлово-комунальні послуги в столиці сягне 1,8 тис. грн в однокімнатній квартирі та до 3,2 тис. грн у трикімнатній. Ще торік ці платежі були майже вдвічі меншими. А тому для "квартирантів" це є приводом торгуватися за вартість оренди.

Зазначимо, що в сегменті елітного житла (вартість оренди від 500 доларів (12,5 тис. грн), як кажуть ріелтори, комунальні послуги входять до орендної плати.

Вартість оренди житла в регіонах України, в гривнях за місяць за однокімнатну квартиру:

Фото: Сегодня

Кімната в орендованій квартирі в Києві за 5 тисяч гривень (ліворуч) і в Запоріжжі за такою ж ціною / Фото: OLX

Повʼязані теми:

Наступна публікація