Вартість продажу Одеського припортового заводу зменшили в 2,5 разу

Вартість продажу Одеського припортового заводу зменшили в 2,5 разу

Фото: Getty Images

Повторний конкурс із приватизації запланували на середину грудня.

На середину грудня цього року запланували проведення повторного конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу. Стартову вартість продажу зменшили в два з половиною рази – із 13,175 млрд грн до 5,16 млрд грн.

На приватизацію виставлять 99,6% акцій заводу. Про це повідомив голова Фонду держмайна Ігор Білоус, пише УНІАН. Остаточні умови продажу ОПЗ повинні затвердили сьогодні, 19 жовтня, на засіданні уряду.

"Розраховуємо на 15 грудня. Але зараз йдуть дуже непрості переговори, всі очікують, які ми ухвалимо рішення", – зазначив Білоус.

Серед потенційних покупців – лише іноземні компанії.

"Наших немає зовсім. Подивимося, передбачити майбутнє я поки не можу. Ми відкоригували ціну на рівні 5,16 млрд грн. Але давайте її приймемо, а потім будемо коментувати", – сказав голова Фонду держмайна.

Нагадаємо, перший конкурс із приватизації Одеського припортового заводу провели 18 липня 2016-го. Проте потенційних покупців не знайшлося. Мовляв, зависока стартова ціна.

ОПЗ – другий за величиною виробник аміаку й карбаміду в Україні, та третій – з випуску азотних добрив. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг із прийому, охолоджування та перевантаження аміаку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація