Великий китайський інвестор купив "мертвий" український державний банк

Великий китайський інвестор купив "мертвий" український державний банк

Великий китайський інвестор купив "мертвий" український державний банк

Фото: УБРР

Заявку на участь в аукціоні подав лише один покупець.

Сьогодні, 30 листопада, відбувся продаж 99,9% акцій державного "Українського банку реконструкції і розвитку".

Заявку подав лише один покупець – китайська компанія Bohai Commodity Exchange Co., Ltd. (BOCE). Тож банк продали за стартовою ціною у 82 млн 827 тис. грн. Про це повідомляє Фонд державного майна України.

BOCE – найбільша спотова товарна біржа у Китаї з річним оборотом в 1 трлн доларів США. Компанія заснована у 2009 році за участю приватних китайських громадян, кількох державних компаній, а також муніципалітету штату Тянцзинь Китаю.

"Ми раді взяти участь у розвитку українського фінансового ринку шляхом поєднання міжнародних стандартів з українськими традиціями", – зазначив керівник компанії Bohai Commodity Exchange Co., Ltd Ян Дун Шенг.

Нагадаємо, попередній аукціон із продажу УБРР проводили в квітні цього року, але тоді не знайшлося жодного покупця. Після того Нацбанк оголосив про плани ліквідувати цей банк, якщо його не вдасться приватизувати на повторному аукціоні.

Ключова вимога до нового інвестора – поповнення капіталу банку на 2,5 млн грн – до 120 млн грн, аби виконати вимоги НБУ.

Нагадаємо, УБРР був створений Кабміном 13 із половиною років тому – у травні 2003-го. Частка держави в ньому становить 99,9945%. У рейтингу за розміром активів банк "пасе задніх" й посідає останнє місце. Не має жодного відділення. Півтора року тому нараховував три десятки працівників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація