Від 1 травня зростуть тарифи на послуги "Укрпошти"

Від 1 травня зростуть тарифи на послуги "Укрпошти"

Від 1 травня зростають тарифи на послуги "Укрпошти" / Фото: Укрпошта

Відправити звичайний лист по Україні стане на 40 копійок дорожче.

Відзавтра, 1 травня, державне підприємство "Укрпошта" підвищує тарифи на свої послуги.

Про це повідомила прес-служба "Укрпошти".

"Від 1 травня 2015 року вводяться в дію нові тарифи на універсальні послуги поштового зв'язку. Зміни, зокрема, торкнуться вартості пересилання непріоритетної письмової кореспонденції та посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України", - ідеться в повідомленні.

У середньому тарифи на пересилання простої та рекомендованої письмової кореспонденції без оголошеної цінності зростуть на 19,5%. Діючі тарифи національного оператора поштового зв'язку на пересилання письмової кореспонденції в межах України не змінювалися з 2012 року, на посилки без оголошеної цінності – з 2013-го. 

За новими тарифами вартість листа масою до 20 г становитиме 2,40 грн без ПДВ (нині – 2 грн). Відправити посилку масою 1 кг без оголошеної цінності в межах України коштуватиме тепер 9,60 грн без ПДВ (було 3,35 грн).

"Підвищення тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку для більшості українців не буде особливо відчутним, – відзначає в.о. генерального директора "Укрпошти" Ігор Ткачук. – Загалом відправити листа коштуватиме всього на 40 копійок більше. Наші листоноші та оператори виконують дуже важливу функцію, але їх середньомісячна заробітна плата є досить низькою. Тому зміна тарифів дасть можливість її дещо підвищити та забезпечити кращі умови праці".

Нагадаємо, відзавтра також зростуть ціни на поліси автоцивілки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація