Відкритий транспортний реєстр та заборона на продаж алкоголю. Економічні новини

Відкритий транспортний реєстр та заборона на продаж алкоголю. Економічні новини

У київських кіосках заборонили продавати алкоголь / Фото: pixabay.com

У МАФах Києва приберуть алкогольні напої з полиць.

У Києві набуло чинності розпорядження міської влади про заборону на продаж алкоголю у кіосках.

Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з "1+1".

ЦІНИ НА ПАЛЬНЕ

Літр бензину категорії А-95 в середньому по Україні у середу, 13 квітня, коштує 20 гривень 42 копійки. Залежно від заправок ціна на це пальне коливається від 18 гривень 90 копійок до 22 гривень. Літр дизельного палива в середньому  обійдеться водіям в 17 гривень 44 копійки. Газ для автомобілів коштує 8 гривень 10 копійок.

РЕЄСТР ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

В Україні відкрили доступ до реєстру транспортних засобів. Відтепер, з реєстру МВС можна отримати інформацію про марку, модель, рік випуску та об'єм двигуна транспортного засобу. Ці дані надаються безкоштовно. А повна інформація про кількість власників транспортного засобу, інформація про страхування, участь у ДТП та інше, надається платно. 60 гривень доведеться заплатити за дані у письмовому вигляді та 45 гривень за інформацію в електронному вигляді. Доступ відкритий  лише до даних про ті автомобілі, які зареєстровані з 2012-го року.

У Києві прибирають алкоголь із кіосків

У Києві прибирають алкоголь із кіосків

ЗАБОРОНА НА АЛКОГОЛЬ

У Києві прибирають алкоголь із кіосків. Відповідне розпорядження міської влади вже набуло чинності. У власників МАФів є один місяць для того, щоб прибрати алкогольні напої з полиць. Після цього, їхні кіоски почнуть демонтувати. Заборона на продаж у кіосках стосується як міцного алкоголю, так і пива. Наразі у столиці нараховується близько півтори тисячі малих архітектурних форм, у яких продаються алкогольні напої. Найбільша їх кількість розташована поблизу станцій метро.

Нагадаємо, що протягом березня 2016 року в Україні зросли майже всі споживчі ціни на товари та послуги – у середньому на 1%. Найбільший стрибок вартості зафіксували на одяг та взуття – у середньому на 10,5% в Україні. Найбільше це відчули жителі Запорізької області (17,3%) та Києва (27,9%). Єдине, що дешевшало в березні, – продукти харчування та безалкогольні напої. Щоправда, падіння цін у середньому було незначним – 0,7%. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація