Виробництво горілки в Україні скоротилось на третину

Виробництво горілки в Україні скоротилось на третину© liveinternet.ru
Гроші 23 серпня, 2011, 08:34 2498 2
Додати до обраного
Українці стали споживати менше горілки, вина і шампанського, але більше коньяків і бренді.

В Україні за півроку виробництво горілки зменшилося на 28,2%, повідомили у  Державному комітеті статистики України.

Виробництво горілки та інших міцних спиртних напоїв знизилося на 28,2%, до 16,3 млн дал; лікерів, солодких наливок, спиртних настоянок - на 2,9%, до 6,7 млн дал.

Виробництво коньяків і бренді в Україні за перші 7 місяців 2011 року виросло на 35,7%, до 1,9 млн дал; пива солодового (включаючи пиво безалкогольне і пиво з вмістом алкоголю менше 0,5%) - менш ніж на 1%, до 188,1 млн дал.

За даними Держкомстату, за півроку виробництво виноградних вин скоротилося на 41,3% порівняно з аналогічним періодом 2010 роком. Виробництво ігристих вин скоротилося на 21,3%, склавши 0,5 млн дав за 6 місяців 2011 р.

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 3 серпня підвищив мінімальні роздрібні ціни на алкоголь на 8 гривень за півлітра горілки і 6 гривень за пляшку вина.

Як повідомлялось, наразі понад 100 тисяч українців стоять на офіційному обліку у наркологів з алкогольною залежністю.

Читайте також:

Офіційно понад 100 тисяч українців залежні від алкоголю

В Україні скасують усі обмеження на торгівлю алкоголем

В Україні подорожчає алкоголь

В Україні імпортний елітний алкоголь опинився поза законом

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Левый берег / МС
Побачили помилку - контрол+ентер
Гроші 23 серпня, 2011, 08:34 2498 2
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 2
Вибір редакції