Високопосадовця "Укрзалізниці" підозрюють у крадіжці 20 мільйонів

Високопосадовця "Укрзалізниці" підозрюють у крадіжці 20 мільйонів

Фото: pixabay.com

Суд щодо обрання запобіжного заходу відбудеться ближчими днями.

Національне антикорупційне бюро затримало чергового високопосадовця "Укрзалізниці". Керівника департаменту планування і контролю за закупівлями підозрюють у причетності до розкрадання майже 20 мільйонів гривень, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Настільки, кажуть у бюро, завищили вартість обладнання, яке торік придбали залізничники. Його продала компанії підставна фірма. Реальна вартість обладнання становила лише 35 мільйонів. Отже, завищити її корупціонерам вдалося ледве не вдвічі.

Розслідувати справу НАБУ розпочало ще в січні. За цей час уже затритимали трьох людей. А черговий ймовірний фігурант справи наразі в СІЗО. "Його було повідомлено про підозру за 191 статтею. Затримано його на 72 години. Детективами уже готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Досудове розслідування наразі за даними фактами триває", - прокоментувала прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

Як уже повідомлялося, цей посадовець підозрюється в участі у корупційній схемі заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель ДП "Укрзалізничпостач"- філії "Укрзалізниці".

НАБУ затримало чергового високопосадовця "Укрзалізниці"

НАБУ затримало чергового високопосадовця "Укрзалізниці"

Повʼязані теми:

Наступна публікація