Витрати на субсидії наступного року можуть сягнути рекордного показника

Витрати на субсидії наступного року можуть сягнути рекордного показника

Фото: ТСН.ua

Компенсації за житлово-комунальні послуги можуть зрости до 3,8% ВВП.

У 2017 році за відсутності реформ витрати держави на компенсації на житлово-комунальні субсидії можуть зрости до рекордного показника – 3,8% ВВП.

Такий прогноз вказаний у презентації міністра фінансів Олександра Данилюка, яку він представив під час Національної ради реформ. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Рівень витрат бюджету на житлові субсидії має тенденцію стрімкого зростання. Отримання субсидій половиною населення України створює величезне навантаження на державний бюджет, яке може досягти 3,8% ВВП в 2017 році", – ідеться в презентації.

Причинами значних витрат Данилюк називає низькі доходи населення, а також неефективне споживання, що втричі перевищує аналогічний показник у країнах Євросоюзу.

У презентації також говориться, що за оцінкою Berlin Еconomics і McKinsey витрати на виплату субсидій населенню у 2017 році можуть зрости до 80 млрд грн, із 35 млрд грн у 2016-му. Такий прогноз збігається з попередніми очікуваннями Міжнародного валютного фонду, які на сьогоднішній день зменшені до 44 млрд грн.

Чи вистачить в бюджеті коштів для охочих отримати субсидії

Чи вистачить в бюджеті коштів для охочих отримати субсидії

Повʼязані теми:

Наступна публікація