Візит Порошенка до США коштував бюджету декількох мільйонів

Візит Порошенка до США коштував бюджету декількох мільйонів

Фото: Сайт президента України

Під час саміту з ядерної безпеки український президент зупинився в найдорожчому готелі Америки.

Візит президента Петра Порошенка на саміт із ядерної безпеки, що проходив у Вашингтоні із 31 березня до 1 квітня, обійшовся українському бюджету в щонайменше п'ять мільйонів гривень.

Про це повідомляє "Громадське.ТБ" із посиланням на відповідь Адміністрації президента на запит журналістки Тетяни Козиревої.

"Під час Вашингтонського саміту із ядерної безпеки Порошенко жив у The Ritz Carlton Georgetown — одному із найдорожчих готелів США, де одна ніч у президентському "люксі" коштує 5500$", — повідомила журналістка.

Фото: Громадське ТБ

Як йдеться у відповіді Адміністрації президента, витрати лише на проживання Порошенка, офіційної делегації та осіб, які його супроводжували, склали 46,2 тисячі доларів США (1,247 мільйонів гривень).

Поза тим, транспортні витрати на забезпечення візиту української делегації до США склали 3,166 мільйонів гривень. Ще 8,4 тисячі доларів коштувала оренда транспорту за кордоном.

Нагадаємо, що під час візиту до США глава української держави провів зустрічі із віце-президентом США Джозефом Байденом та держсекретарем США Джоном Керрі. Зокрема, Байден заявив, що США готові надати Україні додаткові 335 млн грн на реформування ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби. Окрім того, держсекретар США Джон Керрі "незабаром" відвідає Україну. Наразі йдеться про те, що візит Керрі буде сприяти "подальшому розвитку стратегічного партнерства між Україною і США". Після цього президент Барак Обама озвучив умови, на яких Україна отримає від Америки чергові гроші.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація