Власниця будинку в "царському селі" в Києві "прихватизувала" комунікації та частину провулку

Власниця будинку в "царському селі" в Києві "прихватизувала" комунікації та частину провулку

Забудовниця цього будинку на Печерську в Києві "прихватизувала" частину провулку / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Місцеві жителі вимагають у власниці зупинити незаконне будівництво.

Будівельний скандал на Печерську в Києві. Забудовниця привласнила частину провулка та важливі місцеві комунікації. Місцеві жителі вимагають у власниці зупинити незаконне будівництво. У відповідь чують лише образи та погрози.

По коментарі кореспонденти ТСН звернулися до відповідних органів. У міліції повідомили, що запит поки що розглядають, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Царське село" – один із найелітніших районів столиці. Тут палаци та розкішні маєтки ростуть, мов гриби після дощу. Власниця білого чотириповерхового маєтку будується з розмахом. За високим парканом, кажуть сусіди, вона ховає те, що їй не належить.

На Печерську незаконна забудова реально заважає місцевим мешканцям

На Печерську незаконна забудова реально заважає місцевим мешканцям

"У нас на цьому провулку – каналізація, водопровід, телефон. Тобто всі комунікації. Вона забрала собі півпровулка практично самостійно. Усі комунікації залишаються в неї у дворі або в неї під стіною", - говорить місцева жителька Лариса Шафаренко.

Місцеві жителі неодноразово просили звільнити привласнену територію. Вирішити проблему мирним шляхом не виходить. Сусіди показують відео, на якому скандальна бізнес-леді з'ясовує стосунки з місцевими жителями, її вгамовує загін міліції.

Сусіди не приховують, що через будівництво живуть, як на вулкані.

"Ми звернулися спочатку в прокуратуру Печерського району, потім нас відправили в райдержадміністрацію в управління земельних ресурсів. Вони всі займають нейтральну сторону, фіксують порушення. Вони знають, бачать, але нічого не можуть зробити, бо людина не приходить. За п'ять місяців людина не прийшла до них", - говорить місцевий житель Леонід Шафаренко.

ТСН спробувала розшукати власницю будинку. За одною з указаних адрес юридичної фірми, президентом якої є Світлана Цибуліна, міститься звичайна квартира у висотці. За іншою адресою – теж ніяких координат адвокатського бюро. Далі їдемо за адресою прописки. Консьєрж передає слухавку мамі забудовниці, а та каже, що її донька – за кордоном.

Побачити на власні очі власницю будинку на Печерську так і не вдалося, проте вдалося почути телефоном. Жінка відповідати на запитання не захотіла і порадила звертатися в суд.

Сусіди кажуть, вони й надалі вимагатимуть звільнити вулицю. Наразі чекають на відповідь прокуратури та міліції.

Кореспондент ТСН Вікторія Дмитренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація