Які зарплати отримують Порошенко, Яценюк, Гройсман, міністри та всі нардепи. Інфографіка

Які зарплати отримують Порошенко, Яценюк, Гройсман, міністри та всі нардепи. Інфографіка

Володимир Гройсман, Петро Порошенко та Арсеній Яценюк / Фото: УНІАН

Однакові посадові оклади парламентарям Гройсман затвердив майже рік тому.

Керівництву Верховної Ради України, головам парламентських фракцій, а також народним депутатам у січні 2016 року нарахували однакові зарплати – по 6109 грн.

В Апараті Верховної Ради уточнили, що такі посадові оклади ще в квітні 2015-го затвердив голова парламенту Володимир Гройсман. Про це пишуть "Українські новини".

Тож у січні 6109 грн нарахували Гройсману, його двом заступникам Андрію Парубію та Оксані Сироїд, лідерам парламентських фракцій Юрію Луценку ("Блок Петра Порошенка"), Максиму Бурбаку ("Народний фронт"), Олегу Березюку ("Самопоміч"), Юлії Тимошенко ("Батьківщина") та Олегу Ляшку (Радикальна партія). По 6109 грн нарахували і всім народним депутатам.

А ось заробітна плата президента України Петра Порошенка за січень 2016-го склала 11620 грн. У Державному управлінні справами уточнили, що згідно з нормативно-правовим актами, зарплата глави держави становить 140% від розміру платні прем'єр-міністра, нараховується на загальну суму без деталізації складових та індексується в установленому законодавством порядку.

Зазначимо, що прем'єр-міністру Арсенію Яценюку в січні нарахували вже підвищену зарплату в 25715 грн (на руки "чистими" – 20,7 тис. грн). Посадовий оклад становив 8,3 тис. грн. Решта – різні надбавки, найбільша з яких – 10575 грн – за "особливий характер роботи".

ministers

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація