ВВП України демонструє зростання. Уперше за три роки промисловість пішла "в плюс" – Яценюк

ВВП України демонструє зростання. Уперше за три роки промисловість пішла "в плюс" – Яценюк

Фото: УНІАН

У лютому ВВП зріс на 1%.

За підсумками лютого 2016 року ВВП України зріс на 1%.

Про це під час сьогоднішнього засідання Кабміну повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"За даними Держстату, вперше за останні три роки зафіксовано зростання промислового виробництва – у лютому зростання склало 7,6%. Зростання ВВП – 1%", – уточнив Яценюк на своїй сторінці в Twitter.

Тим часом Нацбанк оприлюднив уточнені дані щодо стану української економіки за 2015 рік і покращив показник падіння ВВП до мінус 9,9% із оприлюднених у січні попередніх мінус 10,5%.

"Національний банк очікує подальше відновлення економічного зростання в 2016 році, яке однак буде досить стриманим – близько 1%. Підтримку зростанню нададуть поліпшення очікувань та подальше налагодження економічних зв'язків між регіонами на тлі макрофінансової стабілізації та деескалації військового конфлікту на Сході, а також низька база порівняння. Водночас помірні темпи зростання насамперед пов'язані зі складними зовнішніми умовами (повільне зростання світової економіки, низькі ціни на світових сировинних ринках, нові торговельні та транзитні обмеження з боку Росії) та внутрішніми чинниками. Серед останніх, зокрема, посилився вплив політичної нестабільності", – зазначили в НБУ.

Тим часом у Мінекономрозвитку погіршили прогнози щодо ВВП у півріччі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація