"Я ні з ким не торгуюся", – Гройсман про перерахування з НБУ 38 мільярдів гривень до держбюджету

"Я ні з ким не торгуюся", – Гройсман про перерахування з НБУ 38 мільярдів гривень до держбюджету

Фото: УНІАН

Прем'єр переконаний, що перерахування значних коштів не вплине на стабільність гривні на валютному ринку.

До кінця 2016 року Національний банк України повинен перерахувати до державного бюджету 38 мільярдів гривень прибутку. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевняє, що це не вплине на курс гривні на валютному ринку й долар суттєво не зросте.

Про це глава уряду сказав у програмі "Свобода слова" на ICTV.

"У 2016 році НБУ перерахує до державного бюджету 38 мільярдів гривень. Ми вважаємо, що 41 мільярд у наступному році при зростанні економіки є абсолютно реальним", – сказав Гройсман.

Досі НБУ не перерахував кошти, бо це він зможе зробити після того, як новосформована Рада Нацбанку затвердить звіт регулятора за 2015 рік. Повноваження попередньої Ради НБУ закінчилися рік тому й лише вчора, 24 жовтня, президент України Петро Порошенко призначив до цього органу двох членів за своєю квотою. Хоча має призначити ще двох. Перше засідання оновленої Ради НБУ має відбутися сьогодні, 25 жовтня.

"Це були технічні та юридичні причини (неперерахування коштів НБУ до держбюджету) щодо формування необхідного органу (Ради НБУ), який затвердить звіт Національного банку", – нагадав прем'єр-міністр.

Гройсман заперечив, що неперерахування коштів із НБУ є певним тиском на його уряд.

"Я ні з ким не торгуюся. Я можу тільки розмовляти про те, щоби у нас був абсолютно інший підхід до вирішення питань усередині країни. Але жодного тиску на мене з боку Адміністрації президента – це все чутки, не вірте їм, це балаканина", – сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр запевняє, що "курс гривні точно не поповзе (після перерахунку коштів до бюджету). Ми маємо достатньо резервів сьогодні. Ми маємо економічне зростання та стабілізацію. Курс закладаємо на наступний бюджет 27,2 гривні за долар. І це той курс, який прогнозований на наступний рік".

Повʼязані теми:

Наступна публікація