Яценюк доручив Насірову і Коболєву негайно погасити борг "Укрнафти"

Яценюк доручив Насірову і Коболєву негайно погасити борг "Укрнафти"

"Укрнафта" підписала з ДФС угоду про реструктуризацію боргу під 36% річних в серпні / Фото: Укрнафта

У серпні 2015 року "Укрнафта" підписала з ДФС угоду про реструктуризацію боргу.

Голова українського уряду Арсеній Яценюк доручив голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, керівнику НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву вжити невідкладних заходів для погашення податкового боргу ПАТ "Укрнафта".

Текст відповідного документа від 30 листопада 2015 року має агентство "Інтерфакс-Україна".

Доручення Яценюка також стосувалося в. о. міністра екології та природних ресурсів Сергія Курикіна й глави Державної служби геології та надр Миколи Бояркіна.

Держгенонадра відреагувала на доручення прем'єра і в листі від 16 грудня 2015 року і запропонувало ДФС подати звернення про припинення дії конкретних спецдозволів "Укрнафти" на надрокористування.

Нагадаємо, в серпні 2015 року "Укрнафта" підписала з ДФС угоду про реструктуризацію боргу під 36% річних. 22 жовтня керівництво та представники "Укрнафти" не прийшли на розширену колегію щодо вирішення проблем стосовно податкової заборгованості компанії.

Після цього ДФС описала майно, включаючи нерухомість, газопереробні заводи, свердловини і товарну продукцію компанії "Укрнафта" на суму 9,278 млрд гривень в рамках стягнення заборгованості за податковими зобов'язаннями.

У січні "Укрнафта" перерахувала в бюджет 1,77 млрд грн дивідендів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація