Яценюк хоче направити $ 1,5 млрд активів соратників Януковича на зарплати військовим

Яценюк хоче направити $ 1,5 млрд активів соратників Януковича на зарплати військовим

Яценюк сподівається, що вкрадені у держави гроші повернуться до бюджету. / Фото: Reuters

Уряд заарештував ці активи, але вироку суду про конфіскацію досі нема.

1,5 мільярди доларів активів колишніх посадовців часів Януковича знаходяться під арештом і можуть бути використані на грошове забезпечення і модернізацію армії.

Про це в програмі "10 хвилин з прем'єр-міністром" заявив голова уряду Арсеній Яценюк.

Прем'єр зазначив, що уряд скористався своїм правом заарештувати активи колишнього режиму, але вже протягом півтора року немає вироку суду щодо конфіскації цих активів на користь держаного бюджету.

Арсеній Яценюк нагадав, що провів зустріч з керівництвом Генеральної прокуратури України, Національного антикорупційного бюро та правоохоронної системи.

"Сподіваюся, що після нашої зустрічі українська правоохоронна система та суддівство зроблять все для того, щоби кошти, які були вкрадені в народу України, були повернуті до бюджету, і це джерело буде використано на грошове забезпечення й модернізацію армії і підвищення соціальних стандартів", - сказав прем'єр.

Раніше повідомлялося, що у 2016 році деяким військовослужбовцям грошову винагороду збільшать утричі, порівняно до теперішньої. Так, солдат-контрактник, який служить лише перший рік, отримуватиме уже не 2,3 тис. грн, а 7 тис. гривень. Командир відділення матиме ставку 8 тис. грн, а командир взводу – 9,5 тисяч. Зарплата командира роти становитиме 11 тис. грн, а комбат отримуватиме 13 тис. гривень. Командр бригади отримуватиме 16 тис. грн. на місяць. За участь в АТО планують преміювати окремо.

 
10 хвилин із Прем'єр-міністром. Питання та відповіді

"10 хвилин". Питання та відповіді

Опубліковано Арсенієм Яценюком 31 січня 2016 р.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація