Яценюк назвав першочергові реформи для України

Яценюк назвав першочергові реформи для України

Фото: УНІАН

Голова уряду сподівається на співпрацю з парламентом.

У 2016 році в Україні в першу чергу має відбутися реформа Держаної фіскальної служби та митниці, прозора приватизація державних підприємств і дерегуляція.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у програмі "10 хвилин".

Голова уряду зазначив, що реформа ДФС та митниць необхідна для створення сприятливого бізнес-клімату. Ця реформа була представлена Міністерством фінансів на засіданні уряду цього тижня. Вона передбачає, зокрема, що до управління чотирма митницями будуть залучені міжнародні компанії.

Яценюк наполягає на прозорій приватизації, яка може якнайшвидше залучити в Україну зовнішні інвестиції і подолати корупцію у державних компаніях. Але голова уряду зазначив, що парламент має схвалити необхідні закони.

Глава уряду акцентував також на необхідності завершити податкову реформу та продовжити процес дерегуляції бізнесу. Яценюк впевнений, що має змінитися система адміністрування податків, механізм сплати податків має бути спрощений і потрібно прибрати низку бюрократичних функцій, "які провокують тільки корупцію по відношенню до платників податків".

"Тут уряд і парламент повинен мати єдину платформу податкової реформи. Сподіваюсь, що парламент підтримує Податковий кодекс, внесений Кабінетом міністрів України", - зазначив Яценюк.

 
10 хвилин із Прем'єр-міністром

Сьогодні говоримо про майбутнє України. Про те, чого ми в стані досягти у 2016 році і що нам усім потрібно робити.#10хвилин

Опубліковано Арсенієм Яценюком 14 лютого 2016 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація