Яценюк обіцяє підвищити в 2016 році соцстандарти та провести дві важливі реформи

Яценюк обіцяє підвищити в 2016 році соцстандарти та провести дві важливі реформи

Яценюк запевняє про зростання ВВП України в 2016 році на 2% / Фото: Reuters

Прем'єр прогнозує зростання ВВП у наступному році на 2%.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підтвердив раніше озвучені прогнози щодо зростання в 2016 році економіки України на 2%. Завдяки цьому Кабмін обіцяє підвищити соцстандарти. Також запланували дві масштабні реформи – у системі середньої освіти та охорони здоров'я.

Про це Яценюк сказав в інтерв'ю програмі "Прайм-тайм з Мирославою Гонгадзе" на каналі UA:Перший.

"Я сподіваюся, що наступний рік стане роком економічного зростання. Плюс 2% ми досягнемо. Друге: ми зможемо підвищити соціальні стандарти. Питання – в їхньому розмірі, але ми це зможемо зробити. Третє: на наступний рік я ставлю два ключові завдання: реформа середньої освіти та реформа системи охорони здоров'я. Це те, що має статися в 2016 році ", – запевнив Яценюк.

Законопроекти щодо цих реформ уряд внесе у Верховну Раду разом з проектом державного бюджету на 2016 рік і проектом податкової реформи вже в найближчі тижні.

"Я ніколи нічого не обіцяв. Нам необхідно прийняти держбюджет, нам потрібно прийняти Податковий кодекс, нам необхідно рухатися далі шляхом реформ, щоб від нас не відвернувся західний світ", – наголосив прем'єр-міністр і підкреслив, що для цього Україна повинна мати політичну єдність і коаліцію.

Інфографіку про те, які "сюрпризи" будуть у держбюджеті-2016, дивіться на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація