Яценюк вимагає знизити ціни на бензин

Яценюк вимагає знизити ціни на бензин

Яценюк вимагає знизити ціни на нафтопродукти на автозаправних станціях / Фото: УНІАН

Голова уряду наголосив, що ціни на нафту у світі впали до 30 доларів.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вимагає знизити ціни на нафтопродукти на автозаправних станціях і напрацювати формулу ціноутворення на ці продукти.

Голова уряду наголосив, що ціни на нафту у світі впали до 30 доларів, а "заправки поки стоять на тих цінових параметрах, на яких стояли місяць тому".

Він попросив антимонопольний комітет провести зустрічі з основними операторами ринку "сьогодні - завтра", передає Українська правда.

Також Яценюк закликав Антимонопольний комітет "напрацювати формулу ціноутворення на нафтопродукти в залежності від ціни на нафту на світових ринках".

"Це не є адміністративний тиск, мова йде про виключно економічні передумови зменшення вартості нафтопродуктів на автозаправних станціях", - наголосив прем'єр.

"Вже сьогодні ми бачимо, що є можливість для певного зменшення цін на нафтопродукти на автозаправних станціях. Тут немає адміністративного тиску", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, нафта поступово перестає бути "чорним золотом" – ціни на неї постійно падають і повертаються до низьких показників 10-13-річної давнини. Зокрема, під кінець торгів на світовому ринку американська WTI уперше за останні 13 років упала нижче 30 доларів і на мінімумі її вартість складала 29,93. А ціна ф'ючерсних контрактів на нафту марки Brent опустилася нижче $ 31 за барель.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація