Яценюк виявився співвласником заводу залізобетонних конструкцій у Чернівцях

Прем'єр є власником 6% підприємства.

Таємничим бізнесом прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, про який він зазначив у своїй декларації за 2013 рік, виявився Чернівецький завод залізобетонних конструкцій та виробів. Частка власності політика у підприємстві складає трохи більше 6%.

Яценюк дотепер уникав публічних згадок про свою участь у цьому бізнесі, а офіційні дані з державного реєстру досі залишались поза увагою журналістів. І саме там указано про те, що Яценюк є співвласником заводу у його рідних Чернівцях. Про це йдеться у програмі спільного виробництва "Радіо Свобода" та "Першого національного" "Схеми з Наталкою Седлецькою".

"Він виріс на моїх очах, я знав його батька, це Чернівці, ми жили поряд. Ми подружилися ще до народження Арсенія Петровича. Він юрист. Ну, і ми співпрацювали", – розповів директор заводу і хрещений батько Яценюка Іван Мельничук. Він також підтвердив, що прем'єр має 6% у статутному фонді.

У декларації Арсенія Яценюка немає прямої згадки про завод на Буковині. Є лише інформація про внесок до статутного капіталу невказаного приватного підприємства – майже 25 тис. грн.

Сукупний дохід Яценюка за минулий рік – близько 2 млн грн, з них зарплата депутата – 150 тис. грн. Решта – від продажу майна, дивідендів та з інших, неназваних джерел.

На офіційний запит прес-служба прем'єра повідомила, що частка Яценюка передана в управління самому заводу.

"Частка Арсенія Яценюка в статутному капіталі ТОВ "Чернівецький завод залізобетонних конструкцій" складає 6,04484% номінальною вартістю 24 975 гривень. 16.07.2012 року укладено договір управління цією часткою, відповідно до якого вона передана в управління Управителю ("Чернівецькому заводу залізобетонних конструкцій")", – ідеться у відповіді.

Нагадаємо, після призначення прем'єром Яценюк продав джип, бо соромився на ньому їздити, і переїхав до Києва через близькість до роботи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація