Яценюк заявив, що "Нафтогаз" отримав три мільярди гривень від компанії Фірташа

Яценюк заявив, що "Нафтогаз" отримав три мільярди гривень від компанії Фірташа

16 вересня НАК "Нафтогаз України" і ДК "Газ України", з одного боку, та група компаній Ostchem Дмитра Фірташа, з іншого, підписали мирові угоди / Фото: Reuters

 "Нафтогаз" отримав повну суму заборгованості з компанії "Ostchem".

НАК "Нафтогаз України" отримав 3 мільярди гривень заборгованості від компанії "Ostchem Holding AG" олігарха Дмитра Фірташа.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну, - пише "Економічна правда".

"МВС порушило кримінальне провадження, арештувало активи компанії "Ostchem".

Унаслідок цього кримінального провадження і чітких дій НАК "Нафтогаз" отримав повну суму заборгованості з компанії "Ostchem" Дмитра Фірташа",- сказав голова уряду.

Крім того, Яценюк висловив слова подяки персонально міністру МВС, слідчим  і керівнику НАК "Нафтогаз" за те, що вдалося повернути 3 мільярди боргів.

"Дякую, за те що ми повернули державній компанії 3 мільярди гривень на які майже ніхто не сподівався. Оце і є реальна боротьба з корупцією. Оце і є реальна деолігархізація країни", - зазначив він.

Яценюк зазначив, що це тільки перші кроки, але 3 мільярди - це серйозно.

Нагадаємо, 16 вересня НАК "Нафтогаз України" і ДК "Газ України", з одного боку, та група компаній Ostchem Дмитра Фірташа, з іншого, підписали мирові угоди, затверджені судовими рішеннями, щодо графіку погашення заборгованості та умов відновлення газопостачання підприємствам групи Ostchem. 

Згідно із умовами мирової угоди, погашення боргів горлівського "Стиролу" та сіверськодонецького "Азоту" має розпочатися після закінчення АТО.

Як відомо, наприкінці квітня 2015 року газ цих підприємств був заарештований за рішенням суду у зв'язку з наявністю у них боргу за газ, поставлений ДК "Газ України" і "Нафтогазом" з 2009 р.

Загальна сума боргу, за яким вже було прийнято рішення суду або триває судовий розгляд, становить близько 2,39 млрд грн.

Нагадаємо, що Аваков розповів про домовленості з ФБР, які допоможуть заарештувати Фірташа.

Компанія Дмитра Фірташа розрахувалася з боргами перед Нафтогазом

Компанія Дмитра Фірташа розрахувалася з боргами перед Нафтогазом

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація