Як, хто і чому гальмує повернення вкрадених "сім'єю" Януковича коштів до держбюджету

Як, хто і чому гальмує повернення вкрадених "сім'єю" Януковича коштів до держбюджету

Позбавлений звання екс-президента України Віктор Янукович

За два останні роки повернули лише 8 тисяч гривень.

За два останні роки було чимало розмов про десятки мільярдів доларів, які заарештовані на іноземних рахунках і належать колишній команді позбавленого звання екс-президента України Віктора Януковича. Проте повернуто лише 8 тисяч гривень.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Тим часом нещодавно Євросоюз зняв санкції з кількох представників клану Януковича.

"Наприклад у Голландії я одержав величезну кількість матеріалів, які давали повні схеми належності майна пану Захарченку, були голландські холдинги, на яких висіли всі об'єкти бізнесу нерухомості колишнього міністра внутрішніх справ. Я до цього часу не чув про обвинувачення Захарченку, не бачив підозр і суду в цій справі", – підкреслює екс-заступник генпрокурора Віталій Касько.

Розслідуванням злочинів, скоєних під час Майдану, та над вилученням арештованих коштів опікується керівник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк. Він каже, що повернення коштів – складний процес, а зняття санкцій узагалі складно передбачити. За його словами, з 17 осіб санкційного списку тільки у восьми осіб виявлено кошти.

8 березня має бути оголошено про подовження чи неподовження санкцій. Керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ сподівається, що санкції будуть подовжені.

Тим часом "замороженими" залишаються 1,5 млрд доларів США "сім'ї" Януковича на рахунках державного "Ощадбанку". Їх не можуть конфіскувати до держбюджету через незавершене слідство, недоведені справи в судах та власне прогалинах у вітчизняному законодавстві.

Про інші не менш гучні справи читайте невдовзі на ТСН.ua в ексклюзивному інтерв'ю екс-заступника генпрокурора Віталія Каська.

Що стоїть за гучними звільненнями Каська й Шокіна з Генпрокуратури

Що стоїть за гучними звільненнями Каська й Шокіна з Генпрокуратури

Повʼязані теми:

Наступна публікація