Як отримати перерахунок за опалення: детальна інструкція

Як отримати перерахунок за опалення: детальна інструкція

Більше 86 мільйонів грн перерахунків отримали кияни за опалення минулого місяця / Фото: УНІАН

Багато хто не знає, що робити, якщо температура в приміщенні нижче за норму у 18 градусів.

Понад 86 мільйонів гривень перерахунків отримали кияни за опалення минулого місяця. Утім, багато хто й досі не знає, що робити і до кого звертатися, якщо температура в приміщенні нижче за норму у 18 градусів. Як отримати перерахунок за опалення, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На вулиці відлига. В квартирі киянки Тетяни теж потеплішало до + 19. Утім, іще за тиждень, коли за вікном було -10, у кімнатах було не більше 15 градусів, жаліється жінка.

Такий показник є нижчим за нормативний на три градуси, що є підставою для перерахування сплати за опалення. Тож пані Тетяна поскаржилася в ЖЕК і зателефонувала на гарячу лінію КМДА.

Після заяви комісія з комунальників повинна завітати впродовж трьох діб, з'ясувати причину низької температури і скласти відповідний акт, який доправляють до центру обслуговування клієнтів. Там вирішують, чи повернути людині частину грошей – 5% за кожен недоотриманий градус.

Але це здійснюється, коли будинок знаходиться на прямих розрахунках з Київенерго, мешканець виконав всі свої зобов'язання в частині підтримання тепла в своєї оселі - нерозбиті вікна, квартира утеплена і відсутні прилади обліку теплової енергії.

Минулого місяця кияни отримали понад 86 мільйонів гривень перерахунків за опалення

Минулого місяця кияни отримали понад 86 мільйонів гривень перерахунків за опалення

Якщо ж у будинку або квартирі споживача є лічильник обліку тепла, перерахування здійснюватимуть за показниками прилада за фактично спожите тепло. Якщо комунальники не прийшли, акт-претензію можна оформити власноруч рАзом із сусідами і передати постачальнику послуги. 

Ця претензія надається виконавцю, реєструється і на цій підставі виконавець робить або перерахунок, або надає мотивовану відмову.

Тетяна каже, що холодно в неї через сусідів, які переобладнали систему опалення, а комунальників викликала, щоби ті зафіксували порушення. Чиновники розповідають, що таких випадків сьогодні дуже багато. Тож, пропонують іти до суду

Позиватися до сусідів киянка не хоче, за неї це зробить балансоутримувач будинку або керуюча компанія. Утім, перерахунок або компенсацію жінка все одно отримає.

Раніше повідомлялося, що міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин обурився тим, що на опалення квартир витрачається стільки газу. За його словами, згідно з рішеннями уряду, споживачі платитимуть за тепло з коригуванням на реальну температуру навколишнього середовища.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов 

Повʼязані теми:

Наступна публікація