Як зростатиме економіка України в 2017. Уряд оприлюднив два прогнози

Як зростатиме економіка України в 2017. Уряд оприлюднив два прогнози

Фото: УНІАН

Перший передбачає успішні реформи економіки, а другий сценарій враховує ризики.

Міністерство економічного розвитку оприлюднило макроекономічний прогноз розвитку економіки України на 2017 рік.

За словами віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва, макроекономічний прогноз розроблено за двома сценаріями: перший передбачає успішні реформи економіки, а другий сценарій враховує ризики.

Так, зростання ВВП за найкращим прогнозом збільшиться на 3% (номінальний обсяг ВВП - 2584,9 млрд грн). Негативний сценарій полягатиме, на думку урядовців, у зростанні на 1,5% (номінальний обсяг ВВП - 2574,3 млрд грн).

Інфляція складатиме у 2017 році від 8,1% до 10,3%. При тому, що реальні зарплати збільшаться мінімум на 4% і максимум на 5,4%.

Як зазначила профільний міністр Юлія Ковалів, оптимістичний прогноз щодо рівня безробіття опуститься наступного року до 8,7% або за гіршим сценарієм на 8,8%.

Нагадаємо, відсьогодні, з 1 липня в Україні подорожчала послуга з централізованого гарячого водопостачання та опалення. Це пов'язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тис. грн за тисячу кубометрів.

Повідомляється, що вартість 1 куб. м гарячої води залежить від підприємства, що надає ці послуги, а також від наявності електроенергії. У Києві постачанням гарячої води займаються компанії "Київенерго" і "Євро-реконструкція", а тарифи - на рівні 35-43 грн за кубометр.

Таким чином, вартість гарячої води від "Київенерго" з липня становитиме 83,1 грн за куб. м з рушникосушкою і 76,71 грн без рушникосушки. У постачальника "Євро-Реконструкція" тариф буде на рівні 71,83 грн і 66,37 грн відповідно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація