Які продукти здорожчають і наскільки. Прогноз експерта

Які продукти здорожчають і наскільки. Прогноз експерта

Фото: УНІАН

Обіцяного здорожчання хліба на 20% у вересні не відбулося.

Протягом найближчих 10 днів в українських супермаркетах основні продукти можуть здорожчати на 1-2%.

Такий прогноз озвучив керівник Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

"Що варто нам очікувати наступні 10 днів? Продовжуватиме дорожчати м'ясо – це світовий тренд. Але воно не буде значним – близько 1%. Продовжить зростати в ціні молочна продукція – вона також може додати ще близько 1%. Але не виключено, що молоко, сметана, сир і сир можуть подорожчати і значно більше. Овочі дорожчатимуть і можуть зрости в ціні на 2%. Хліб, макарони і борошно поки ще будуть острівцем стабільності, але не надовго. Яйця можуть додати ще 30 коп. за десяток", – зазначив Дорошенко.

Водночас він зазначив, що прогнозованого іншими експертами здорожчання хліба у вересні на 20% не відбулося. Він може додати в ціні близько 1%.

Дорошенко також констатує, що за останні півтора тижні трохи – на 3-4% – додали в ціні капуста, буряк. Курятина в середньому здорожчала на 80 коп., сало – на 40 коп., молоко – на 20 коп., сметана – на 40 коп., масло – на 1,5 грн, цукор – на 20 коп.

"Але все ж були продукти, вартість яких знижувалася, – це цибуля, морква і гречка. Правда зниження вартості моркви на 5 коп. або цибулі на 20 коп. на кілограмі не компенсують подорожчання решти продуктового кошика. Ну, а гречка знову знизилася на свої звичні 1,50 грн за десять днів", – уточнює Дорошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація