Янукович і Ко вкладали мільйони у церкву і шантажували митрополита Володимира

Янукович і Ко вкладали мільйони у церкву і шантажували митрополита Володимира

Колишня влада змушувала митрополита проводити агітації / Фото: ТСН.ua

Колишня влада проводила мутні схеми з владикою Лаври.

Колишня влада вкладала мільйони у церкву і займалася мутними схемами з владикою Лаври, повідомляє програма "Гроші".

Так, ченці Києво-Печерської Лаври на четвертий день після втечі Віктора Януковича поспіхом спалили стоси невідомих паперів. І поки офіційна церква божилась, що там не було нічого секретного, до програми "Гроші" потрапив один врятований папірець. У документі настоятель Києво-Печерської Лаври владика Павло просив прем'єра Миколу Азарова посприяти розмитненню далеко нецерковних принад.

Колишні чиновники мільйонами вкладала гроші у церкву, саме тому двері Лаври завжди були відкриті для набожної банди Януковича. 

На президентських виборах 2015 року церква мала будь-що агітувати за Януковича. За задумом політтехнологів церковний рупор мав принести цілих 15% голосів Віктору Федоровичу.

Чиновники Януковича примушували церковнослужителів проводити агітації

Чиновники Януковича примушували церковнослужителів проводити агітації

От тільки співпрацювати відмовлявся предстоятель Української церкви блаженніший митрополит Володимир. Саме тому колишній генпрокурор Віктор Пшонка і екс-глава МВС Віталій Захарченко вирішили допомогти Януковичу зректися Блаженнішого, підозрюють у Генпрокуратурі.

Хворого предстоятеля Української православної церкви шантажували. А на найближчого помічника митрополита - Олександра Драбінка - навіть завели кримінальну справу. Тому митрополит Володимир був вимушений просити Захарченка залишити у спокої владику Олександра.

Подейкують, що замість блаженнішого під час президентських виборів 2015 року Янукович хотів бачити владику Антонія, який на 1025-річчя Хрещення Київської Русі отримав нагороду від російського президента Володимира Путіна.

Саме митрополит Антоній якось дуже часто правив служби для Януковича. Говорять, що він може бути навіть духівником екс-президента.

Програма "Гроші" розшукала митрополита і запитала про це у нього. "Духівник - це та людина, яка керує духовним життям людини, і насамперед - це людина, яка приймає сповідь. Я можу сказати відверто, що ніколи і нікого із представників і минулої влади і сьогоднішньої я не сповідав", - заявив митрополит.

Антоній також повідомив, що про тиск на блаженнішого "нічого не чув". Однак підтвердив, що колись для нього орендували чартерний літак.

"Кожний рік я їздив за благодатним вогнем. А на наступний день треба були літати - служити вже в Києві. І тому було організовано, я не знаю ким, літак чартерний. Не за гроші церкви, однозначно, у нас таких сум, щоб єпископи літали на літаках, немає", - додав священнослужитель.

Раніше в ГПУ заявили, що Янукович вивіз до Росії понад $ 32 млрд і фінансує масові вбивства та сепаратизм.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація