Янукович-молодший вирішив продати "Донбасенерго" - ЗМІ

Янукович-молодший вирішив продати "Донбасенерго" - ЗМІ

Фото: Кореспондент

Інформацію про запланований продаж "Донбасенерго" підтвердив топ-менеджер великої української енергокомпанії.

Син екс-президента Олександр Янукович і донецький підприємець Ігор Гуменюк продають "Донбасенерго".

Як пише ЛІГА.net , про повідомили два незалежних один від одного джерела. Повідомляється, що до складу "Донбасенерго" входять дві теплові електростанції.

ЗМІ зазначає, що "Донбасенерго" - остання енергогенеруюча компанія, яка була приватизована за президентства Віктора Януковича. В середині 2013 року Фонд держмайна продав 60,8% акцій "Донбасенерго" компанії Енергоінвест Холдинг за 718,92 млн грн.

Ця компанія була заснована колишнім депутатом Верховної Ради від Партії регіонів, підприємцем Ігорем Гуменюком.

За словами голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, 34% часткою в компанії володіє старший син колишнього президента Олександр Янукович.

Повідомляється, що в середині минулого року, за даними "Ділової столиці", поставки обладнання для "Донбасенерго" з Росії фінансувала донецька "Мако Інвест", яка офіційно контролюється Олександром Януковичем.

Нинішні власники вже кілька місяців шукають покупця, розповів високопоставлений чиновник в колишньому складі уряду. Інформацію про запланований продаж "Донбасенерго" підтвердив топ-менеджер великої української енергокомпанії.

Два роки тому "Донбасенерго" була найдорожчою компанією. На сьогодні компанія повністю залежить від поставок антрациту із зони АТО або його імпорту з Росії.

Нагадаэмо, що рахунки 11 компаній, які належали Олександру Януковичу, у трьох банках арештували за рішенням Печерського суду від 3 березня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація