Яресько запевнила, що без реформ транші не дають

Яресько запевнила, що без реформ транші не дають

Фото: Reuters

Потрібне прискорення реформ, а не їхнє гальмування - Мінфін.

Заява голови МВФ Крістін Лагард про ймовірне припинення співпраці з Україною - підкреслення того, що необхідно продовжувати реформи в країні.

Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько, - пише "Економічна правда". 

"У нас зараз немає питань щодо бюджету, який був прийнятий. В нас майже немає технічних питань в самому тексті (проекту меморандуму - ред.), але до нас є питання про те, чи ми будемо далі діяти в політичній кризі і обговорювати зміни в уряді. Чи будемо ми далі прискорювати ці реформи", - сказала міністр.

"Я бачу, що це (заява голови МВФ - ред.) підкреслення того, що транші не дають без реформ", - заявила Яресько. "Потрібне прискорення реформ, а не їх гальмування, і це нам потрібно, щоб далі успішно працювати в тих темпах, в яких ми працювали в минулому році", - додала вона.

Заява МВФ щодо можливого припинення кредитування України зумовлена кризовою ситуацією в уряді. Таку думку висловив застпник міністра фінансів Артем Шевальов.

Урядовець наголосив, що наразі текст меморандуму співпраці із МВФ вже практично погоджений. Підписувати вказаний документ від України традиційно мають президент, прем'єр-міністр, голова НБУ та міністр фінансів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація