Єремєєв набиває кишені грошима українців, тримаючи рекордну ціну на бензин

Єремєєв набиває кишені грошима українців, тримаючи рекордну ціну на бензин

Єремєєв тримає рекордну ціну на бензин, незважаючи на падіння долара

Висока ціна на нафтопродукти призвела до здорожчання усіх продуктів, що вдарило по всіх українцях.

Після рекордного стрибка долара нафтові магнати підняли ціни на бензин, але не знизили їх після того, як долар упав майже на 20%.

На часі пальне коштує майже 16 грн за літр, і це ще не межа, йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Експерти розповідають, що підприємливі мільйонери навчилися набивати кишені під прикриттям курсу долару, бо ж тільки но зростає іноземна валюта - ростуть ціни на продукти і товари, а на цьому гріх не заробити.

"Окремі мережі у разі впливу зі сторони уряду могли би знизити ціни на 5-7% на пальне на своїх АЗС. Якщо просто уряд якось намагався би на них впливати, то можна було їх (ціни) ввести у рамки рекомендованого коридору", - повідомив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.

Але цього разу нахабність бізнесменів дійшла апогею. Ціна на бензин не лише вдарила по кишені автовласників та пасажирів міського транспорту, а й призвела до здорожчання усіх продуктів.

За найдорожчими цінами бензином торгують на заправках під брендом WOG. На АЗС найбільшої в країні мережі літр 95-го бензину розливають за рекордні 16 грн.

"Зараз Антимонопольний комітет вже почав перейматися надмірним підвищенням цін на бензин. Вони вже бачать одну гривню на літрі бензину, яка незрозуміло звідки взялася, що не пояснюється девальвацією гривні", - зауважив фінансовий аналітик Ерик Найман.

Єремєєв оббирає українців, встановивши рекордну ціну на бензин

Єремєєв оббирає українців, встановивши рекордну ціну на бензин

Офіційним керівником однієї WOG є волинський бізнесмен і нардеп за сумісництвом Ігор Єремеев.

На журналістський запит у фірмі поінформували, що держава не регулює ціну палива. Таким чином зухвалі бізнесмени можуть драти з українців стільки, скільки забажають.

Крім того, компанія хоче робити інвестиції, тому з кожного літра плива українці платять у кишеню Єремеєва 1 грн.

Тим часом у Мінпаливенерго зухвалого здирництва з українців не помічають.

"Ціни сьогодні залежать від коливань цін на нафту. Буде ціна на нафту зменшуватись - будуть зменшуватися ціни на нафтопродукти. Сьогодні процес іде нормально", - запевнив міністр енергетики Юрій Продан.

Експерти ж говорять, що підвищення цін на паливо - це монопольний зговір найбільших імпортерів.

Програма "Гроші" надіслала запит в Антимонопольний комітет, але відповіді так і не отримала.

Як повідомлялося раніше, "тендерний король" Єремєєв під шумок конфліктів на Сході України планував вкрасти транзитну нафту. Ціна технічної нафти, яку хотіли відкачати, складає $ 1 млрд.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація