ЄС вимагає від країн Європи "заморозити" будівництво російської газової труби

ЄС вимагає від країн Європи "заморозити" будівництво російської газової труби

ЄС закликає країни Євросоюзу не співпрацювати з Росією у будівництві "Південного потоку" / Фото: VKontakte/Оксана Токарева

Проект "Південний потік" не відповідає нормам третього енергопакету, а також "пауза" викликана агресією РФ проти України.

Європейська комісія вимагає від країн ЄС призупинити співпрацю з Росією щодо будівництва газової труби "Південний потік" в обхід України.

"У поточному контексті наша позиція по "Південному потоку" зрозуміла: газопровід не має місця в тому контексті, в якому у нас є такі проблеми з Росією. Ми запропонували призупинити "Південний потік" і переглянути аналіз цього проекту в світлі енергетичної безпеки. Враховуючи поточний розвиток ситуації в Україні і відносин Росії з Україною, ця позиція зараз не може змінитися", - заявив глава директорату Єврокомісії з енергетики Домінік Рісторі.

Єврокомісія наполягає, що проект повинен повністю відповідати вимогам законодавства Євросоюзу, пише "Сегодня".

"У нас немає причин змінювати це", - заявив Рісторі.

Нагадаємо, Єврокомісія вважає, що проект "Південний потік" не відповідає нормам третього енергопакету. Крім того, ЄС закликає не співпрацювати з Росією через її агресію проти Україну.

Тим часом стало відомо, що дев'ять "друзів Путіна" – партнери по будівництву "Південного потоку" - можуть заблокувати сьогоднішнє введення санкцій ЄС проти Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація