Євросоюз пообіцяв українцям зниження цін після старту ЗВТ

Євросоюз пообіцяв українцям зниження цін після старту ЗВТ

Євросоюз розповів українцям про вигоди від старту ЗВТ / Фото: Getty Images

Єврокомісія розповіла про вигоди від Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Єврокомісія випустила комюніке з нагоди початку дії з 1 січня Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. У документі йдеться про те, що вигода від нового типу торговельно-економічних стосунків буде обопільною.

"Українські підприємства отримують стабільний і передбачуваний преференційний доступ на найбільший ринок у світі з 500 млн клієнтів, в той час як підприємства ЄС зможуть отримати вигоду з більш легкого доступу на український ринок і будувати нові відносини з українськими постачальниками і партнерами по співпраці", - наголошується в повідомленні Єврокомісії.

У ЄС вважають, що Зона вільної торгівлі допоможе українським громадянам отримати ширший доступ до продукції високої якості, а посилення конкуренції та зниження імпортних тарифів повинно привести до зниження цін.

Крім того, в комюніке наголошується, що наближенням до законодавства ЄС у таких областях, як конкуренція, державні закупівлі та захист прав інтелектуальної власності, угода сприятиме модернізації та диверсифікації економіки України і створить додаткові стимули для реформ, зокрема, по боротьбі проти корупції.

"Набуття чинності цієї торгової зони 1 січня 2016 створює унікальні можливості для України, щоб стабілізувати, диверсифікувати і розвивати свою економіку на благо всіх її громадян" - заявила з цього приводу член Єврокомісії з торгівлі Сесілія Мальмстрем. При цьому вона додала, що ця зміна "не відбудеться протягом ночі, це вимагає роботи та інвестицій".

Нагадаємо, 16 грудня президент РФ Володимир Путін підписав указ про припинення договору про зону вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016 року. Це стало реакцією на підготовку до запуску ЗВТ України з Євросоюзом.

Що дасть Україні зона вільної торгівлі з ЄС

Що дасть Україні зона вільної торгівлі з ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація