Юристи заперечують виведення фондом Порошенка 4 мільйонів євро в офшори

Юристи заперечують виведення фондом Порошенка 4 мільйонів євро в офшори

Фото: Reuters

Наголошується, що іноземні рахунки президента не відкривались

Юристи спростували інформацію щодо виведення фондом "Прайм Ессетс Капітал" Петра Порошенка 4 млн євро в офшори. Про це заявили юристи Авеллум і ICU, які були відповідальними за передачу активів президента у довірчу власність компанії Ротшильд, пише "УП".

За ствердженням спеціалістів, "мова йде про те, що 25 березня 2016 року в акціонерний капітал кіпрської компанії була передана її частка в компанії "Рошен". Саме ця частка і була оплатою за акції кіпрської компанії".

Втім, юристи запевняють, що під час проведення операції іноземні банківські рахунки президента не відкривалися, "обігу грошових коштів не було, і передача акцій відбувалася в рамках процедури передачі активів Петра Порошенка в довірчу власність компанії Ротшильд".

При цьому, юристи підкреслили, що ще не початку року фонд президента звернувся до НБУ та Мінекономіки, де зазначили, що отримувати відповідну ліцензію про інвестування за кордоном не потрібно.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформація, що фонд "Прайм есетс кепітал" Петра Порошенка у березні цього року придбав у спорідненої кіпрської компанії  акцій на суму 4 млн євро. При цьому сума була передана готівкою. Журналісти наголошували, що виведення такої суми із України на момент купівлі акцій, було заборонено постановою Національного банку від 3 березня.

Окрім того, у НБУ прокоментували інформацію щодо того, що президент України Петро Порошенко не отримував ліцензії на здійснення операцій з інвестування за кордон. В установі зазначили, що відсутність індивідуальної ліцензії у фізичної особи не є порушенням режиму валютного ліцензування у випадку, якщо вона не здійснювала переказів за кордон для інвестиції в іноземну компанію. Індивідуальна ліцензія Національного банку необхідна фізичній особі для здійснення переказу інвестиції в іноземну компанію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація