З 1 січня в Україну заборонено ввозити авто, старші за 5 років

З 1 січня в Україну заборонено ввозити авто, старші за 5 років

За два роки буде введено більш жорстку заборону.

В Україні набуває чинності екологічний стандарт "Євро-5", який забороняє ввезення з-за кордону старих автомобілів, які були випущені з конвеєра раніше 2010 року.

Про це нагадує Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України.

"З 1 січня 2016 року ввезення автотранспортних засобів стандартів Євро-4 і нижче буде заборонено", - йдеться у повідомленні.

Крім того, з 2018 року в країну буде заборонено ввезення aвтомобілів, які є нижчими стандарту "Евpo-6" (2015-2016 років випуcку), тoбто cтapші трьох років.

Посилення вимог до екологічних параметрів транспортних засобів під час ввезення в Україну вводиться відповідно до внесених змін до закону "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" щодо колісних транспортних засобів".

Стандарт Євро-5 є обов'язковим для всіх нових вантажних автомобілів, які продаються в Євросоюзі, з жовтня 2008 року і для всіх легкових автомобілів - з 1 вересня 2009 року.

Як повідомлялося раніше, податки на елітні автомобілі в Україні будуть нараховувати за новими правилами. До цього "розкішність" визначали за об'ємом двигуна (понад три літри), а тепер будуть – за вартістю авто (понад 1 млн грн).

Повʼязані теми:

Наступна публікація