З бідних українців планують не брати податок на доходи

З бідних українців планують не брати податок на доходи

Міндоходов підготувало зміни до Податкового кодексу. / Фото: ТСН.ua

Якщо місячна сума доходів не перевищуватиме 1,5 тис. гривень, то застосовуватиметься нульова ставка податку.

В Україні можуть знизити податок на доходи фізосіб.

Міністерство доходів і зборів підготувало нові зміни до Податкового кодексу і закон "Про збір та облік єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування", повідомляє Коммерсант-Украина.

Зокрема, пропонується ввести широку прогресивну шкалу оподаткування. Так, якщо річна сума доходів не перевищуватиме 18 тис. гривень (щомісяця - 1,5 тис. грн), то з 1 січня 2014 року пропонується застосовувати до неї нульову ставку. Якщо річний дохід буде меншим 3 млн гривень (250 тис. грн щомісяця), то з суми перевищення стягуватиметься 10%.

Згідно з ініціативою Міндоходів, нині діюча ставка податку на доходи фізосіб в розмірі 15% в майбутньому поширюватиметься на дохід не більше 8 млн гривень (666,6 тис. грн), а максимальна ставка - 20% - якщо показник буде вище попереднього.

Зазначимо, підвищена 17%-ва ставка застосовується до доходу, що перевищує десять мінімальних зарплат (11,470 тис. гривень).

Також українські чиновники наполягають на загальному обов'язковому декларуванні доходів, якщо їхня сума за рік перевищує 18 тис. гривень.

Крім того, вже з 2014 року більш ніж удвічі може бути знижена ставка єдиного соціального внеску - до 18%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні скоротилися доходи населення та тривалість життя.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація