З українців деруть податок на іномарки, щоб пересадити на "Ланоси"

З українців деруть податок на іномарки, щоб пересадити на "Ланоси"

Українців хочуть пересадити на "Ланос". / Фото: zaz.ua

Українцям за старі авто замість грошей даватимуть талон зі знижкою на новий "Ланос".

З українців збирають утилізаційний податок з нових іномарок і хочуть за дурно забирати старі авто для того, щоб українські автовиробники могли розвивати свій бізнес. А українські водії пересіли на вітчизняні "Ланоси" і "Сенси".

Як йдеться в сюжеті "Гроші", в Україні вже діє утилізаційний податок, який змушує автолюбителів переплачувати від 5,5 тисяч до 60 тисяч гривень за нову іномарку.

Однак ці гроші підуть не в державну казну, а в кишеню автовиробникам, які обіцяють за них будувати нові утилізаційні центри по всій Україні.

Раніше генеральний директор "Укравто" Таріель Васадзе обіцяв "150 пунктів по збору автолома, куди зможе звернутися будь-яка людина". А також, за його словами, будуть збудовані 10 найбільших переробних центрів.

"В Україні такої системи немає. І сорок років на її створення нам ніхто не дасть", - підкреслив віце-президент "Укравто" Юхим Хазан, який зазначив, що українські водії переплачують за іномарки, "щоб жити в Європі".

У свою чергу Євросоюз не згоден, що такий податок – крок на зустріч Європі і наголошує, що він "порушує права експортерів". Українські ж експерти кажуть, що з утилізацією в Україні немає проблем.

"В країні, в якій крадуть огорожі з кладовищ і здають на металолом, де каналізаційні люки крадуть, не може бути проблем з утилізацією авто", - переконує директор асоціації імпортерів і дилерів України Олег Назаренко.

Ще один бік утилізаційних нововведень – збір старих авто, за які українцям платити не збираються. А даватимуть лише талон на знижку при купівлі нового "Ланоса". При цьому метал зі старих машин піде за дурно тим же таки автовиробникам.

"Виходить, ми всі будемо платити податки на створення чийогось бізнеса. А всі українці будуть платити за право віддати якомусь чужому дядьку свій автомобіль. І чому я повинен купувати саме вітчизняне авто?! Я здав свою машину, дайте мені будь-ласка гроші! Може я взагалі велосипед збираюся купити", - обурюється Назаренко.

Нагадаємо, що після підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом спецмито на іномарки можуть скасувати.

Українців хочуть пересадити на "Ланоси" за допомогою податку на іномарки

Українців хочуть пересадити на "Ланоси" за допомогою податку на іномарки

Повʼязані теми:

Наступна публікація