За непрозорість структури власності Нацбанк оголосив неплатоспроможним ще один банк

За непрозорість структури власності Нацбанк оголосив неплатоспроможним ще один банк

Фото: Владислав Содель / apostrophe.com.ua

Регулятор ухвалив рішення 19 січня.

Нацбанк визнав банк "Народний капітал" неплатоспроможним.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі регулятора.

"Правління Національного банку України 19 січня 2017 року прийняло рішення №34-рш/БТ про віднесення ПАТ "Банк Народний капітал" до категорії неплатоспроможних", - йдеться у тексті.

Як зазначається, банк було віднесено до категорії проблемних через невідповідність його структури власності вимогам щодо прозорості ще у липні минулого року, хоча на саму проблему НБУ звертав увагу ще у 2014 році, проте банк не привів свою діяльність у відповідність до вимог законодавства.

"Станом на сьогодні понад 85% акцій банку належить особам, жодна з яких не є власником істотної участі в банку. Єдиним власником істотної участі в банку є Валерій Макаренко (14,24%), який набув таку істотну участь з порушенням закону без погодження Національного банку, через що тривалий час був позбавлений права голосу", - додали у Нацбанку.

Також повідомляється, що протягом 2016 року до НБУ було подано декілька пакетів документів для погодження істотної участі як його акціонерам, так і третім особам, але через незадовільність фінансового стану заявників та неможливість підтвердження джерел походження їх коштів набуття участі було заборонено.

Після цього, за даними НБУ, 16 січня 2017 року банк прийняв рішення про ліквідацію з ініціативи власників та подав документи для отримання згоди на ліквідацію, проте йому було відмовлено, адже на цей момент банк уже був віднесений до категорії проблемних.

Нагадаємо, раніше НБУ визнав неплатоспроможним "Платинум Банк" через недостатню капіталізацію фінустанови. Регулятор ухвалив рішення 10 січня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація