Заради МВФ Мінфін може просити Раду змінити бюджет-2016 - Яресько

Заради МВФ Мінфін може просити Раду змінити бюджет-2016 - Яресько

Заради МВФ Мінфін може просити Раду змінити бюджет-2016 - Яресько

Фото: ТСН

Поки реакції МВФ на бюджет і податкові зміни не було

Міністерство фінансів не виключає, що доведеться вносити зміни до Державного бюджету на 2016 рік у разі, якщо параметри вже прийнятого документа не будуть узгоджені з основними параметрами програми співробітництва з ключовим кредитором країни – Міжнародним валютним фондом.

Про це в ході прес-конференції сказала міністр фінансів України Наталія Яресько, повідомляє "УНІАН".

"Думаю, що стосовно спецрежимів (сплати податків для аграріїв – ред.) буде дуже важко переконати Фонд. Але будемо робити, як і торік – змінювати бюджет", - сказала міністр.

Раніше сьогодні очільниця Мінфіну повідомила, що міністерство відновить переговори з МВФ після свят, коли завершаться канікули та відпустки. Причому, найімовірніше, переговори пройдуть у телефонному режимі, оскільки Мінфін не очікує приїзду місії Фонду.

При цьому Яресько зазначила, що поки реакції МВФ на бюджет і податкові зміни не було. Однак вона підкреслила, що під час обговорення у парламенті 24-25 грудня в проект бюджету на 2016 рік і в податкове законодавство були внесені зміни, які вимагають додаткового погодження з Фондом. І поки, як сказала міністр, немає впевненості в тому, що всі прийняті зміни "вдасться узгодити".

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила проект державного бюджету на 2016 рік вночі 25 грудня. 

Про ключові показники держбюджету-2016 читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація