Заступницю Гонтаревої обшукали у рамках справи про 2 мільярди гривень

Заступницю Гонтаревої обшукали у рамках справи про 2 мільярди гривень

Фото: Карнет-Дизайн

Слідчі при обшуку забрали в одного з керівників НБУ мобільний телефон.

Слідча група вилучила при обшуку в будинку заступника голови правління Нацбанку Катерини Рожкової мобільний телефон. Про це повідомила сама власниця житла, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Окрім Києва, обшуки одночасно відбувалися в офісі нинішнього власника Platinum Bank одеського бізнесмена Бориса Кауфмана. У рішенні суду про проведення обшуку зазначено, що екс-керівник банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко вступив в злочинну змову із бізнесменом Кауфманом і Рожковою. "Незаконні операції, направлені на вивід активів з банку, що спрямовані на визнання банку неплатоспроможним і завдали збитків на суму 2 мільярди гривень", - ось це закидають фігурантам справи.

У будинку заступника голови НБУ та в офісі власника "Платинум Банку" провели обшуки

У будинку заступника голови НБУ та в офісі власника "Платинум Банку" провели обшуки

У віданні топ-менеджера НБУ нагляд за банками. Як припускають правоохоронці, вона може бути причетна до банкрутства банку "Михайлівський" та махінацій на користь Platinum Bank, у якому колись працювала до переходу на державну посаду. Прокуратура не коментує результати проведених обшуків. Сама ж Рожкова заявила, що слідчі вилучили у неї мобільний телефон. Свою причетність до подій у "Михайлівському" банкір відкидає. "Я думаю, що мене намагаються пов'язати з цими аферами, тому що я працювала в "Платинум Банку" і знайома з Дмитром Зінковим, власником банку "Михайлівський" Віктором Поліщуком і Ігорем Дорошенком. Мені дуже шкода, що в спробу тиску на НБУ виявилися втягнутими правоохоронні органи", - заявила заступник Гонтаревої.

Національний банк теж у причетність свого топ-менеджера до махінацій не вірить. Там наголошують, що всі рішення щодо віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних ухвалювалися колегіально правлінням НБУ. Але остаточне слово мають сказати слідчі, які розслідують цю справу, та суд.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація