Заступник гендиректора Roshen володіє крохмальною фабрикою в Німеччині

Заступник гендиректора Roshen володіє крохмальною фабрикою в Німеччині

Фото: Інтерфакс-Україна

Потужності підприємства із переробки становлять 120 тисяч тонн пшениці на рік.

Компанія заступника генерального директора з розвитку кондитерської корпорації Roshen Сергія Зайцева у 2011 році здійснила купівлю активу німецької компанії Food Retail and Production у Німеччині - сучасної фабрики з виробництва пшеничного крохмалю в Європі.

Про це пише "Українська правда" із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"У 2011 році моя компанія купила на аукціоні актив за 30 млн євро. В цей актив попередні власники інвестували понад 60 млн євро. Я думав доінвестувати в основні засоби ще 5-6 млн євро і, надавши компанії обігові кошти ще на 6 млн євро, вийти на проектну потужність і перепродати за вищою ціною як працюючий бізнес протягом року", - зауважив він.

Зайцев пояснив, що спочатку співінвестором в цій угоді мала бути компанія "Інтрекорн", що належить власнику Roshen Петру Порошенку.

Зайцев, пояснюючи свої функції у Roshen, уточнив, що під час створення корпорації відмовився бути її співзасновником, але вирішив займатися закупівлями сировини, оскільки мав досвід і контакти в індустрії.

"Я погодився прийняти пропозицію з однією умовою: продовжую паралельно займатися власними проектами, а якщо здасться, що я недостатньо приділяю часу Roshen, ми тиснемо один одному руку і кожен йде своїм шляхом. Якщо я все ще Roshen, значить, впораюся", - зауважив Зайцев.

Також він розповів, чим опікується у власному бізнесі: торгує ф'ючерсами та опціонами, але й почав розглядати альтернативи: торгівлю акціями і облігаціями, кредитування, чартерні авіаперевезення.

Нагадаємо, що сьогодні, 17 травня, в корпорації Roshen спростували інформацію про наявність покупця на російські активи.

Про це повідомила прес-служба корпорації у відповіді на офіційний запит. "Це неправда. Слов'янка цікавилася нашою фабрикою в Росії ще рік тому. Але угода не відбулася", - повідомили в компанії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація