Заступник Гонтаревої заявив про відставку

Заступник Гонтаревої заявив про відставку

У НБУ повідомили про відставку Писарука

Писарук повернеться до сфери міжнародної діяльності.

Перший заступник глави Національного банку України Олександр Писарук йде з займаної посади з 31 грудня цього року.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

За словами голови НБУ Валерії Гонтаревої, Писарук займався виведенням з ринку неплатоспроможних банків і банків, які займалися протиправною діяльністю.

Гонтарєва повідомила, що завдяки Писаруку було проведено стрес-тестування з подальшою рекапіталізацією найбільших банків, досягнутий значний прогрес у забезпеченні прозорої структури власності та розкриття кінцевих бенефіціарів українських банків, впроваджено законодавство щодо посилення відповідальності власників і керівництва банків за доведення банків до банкрутства.

Крім того, заступник Гонтаревої здійснив реформу системи банківського нагляду, створивши стійку основу і фундамент для її успішного функціонування в майбутньому. "Під його керівництвом, зокрема, пройшло реформування виїзного та безвиїзного банківського нагляду з впровадженням методологічних підходів, заснованих на Базельських принципах банківського нагляду, підвищено ефективність роботи пруденційного блоку, побудована сучасна функція ризик-менеджменту в НБУ, розроблена оновлена нормативна база з надання ліцензій небанківським фінансовим установам на здійснення діяльності з обміну валют", - йдеться в повідомленні НБУ.

Олександр Писарук має намір повернутися у сферу міжнародної діяльності.

Нагадаємо, Національний банк України планує до кінця року скоротити 1 050 співробітників у рамках реорганізації та трансформації. Загалом із 2014 року вже звільнено 5 450 співробітників, або 46%.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація