Здорожчання сигарет та мільйони гривень на житло для військових. Економічні новини на 12 травня

Здорожчання сигарет та мільйони гривень на житло для військових. Економічні новини на 12 травня

Фото: pixabay.com

Літр бензину А-95 в середньому коштує 21 гривню 43 копійки.

Вже цього року влада України планує підняти ціну на сигарети та заселити більше тисячі родин військовослужбовців до нового житла.

Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з "1+1".

ЦІНИ НА ПАЛЬНЕ

Літр бензину категорії А-95 в середньому по Україні станом на четвер, 12 травня, коштує 21 гривню 43 копійки. Традиційно, ціни на заправках різняться. Мінімальна вартість цього пального - 20 гривень 20 копійок, а максимальна – 23 гривні. За літр дизельного палива в середньому просять 18 гривень, а газ для автомобілів коштує наразі 8 гривень 20 копійок.

ЗДОРОЖЧАННЯ СИГАРЕТ

В Україні можуть зрости ціни на сигарети. Здорожчання цієї продукції ініціюють у Кабміні. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді. В ньому йдеться про зміни у Податковому кодексі, в частині акцизного збору на тютюнові вироби. Акциз на сигарети планують підняти до європейського рівня. Такі правила Угоди про Асоціацію з Євросоюзом. Поки що, податок на тютюнові вироби в Україні в шість разів менший аніж у Європі. Піднімати його будуть поступово. Перше здорожчання планують організувати вже цього року. До слова, ціна на дорогі марки сигарет підніметься істотно.

ЖИТЛО ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ

Міноборони виділило майже 600 мільйонів гривень на житло для військових. Гроші підуть як на будівництво, так і на закупівлю квадратних метрів. Крім того, суму планують витратити й на виплату компенсацій за неотримане житло – повідомляють у Міноборони. Загалом, за ці кошти у поточному році планують заселити більше тисячі родин військовослужбовців.

Нагадаємо, що в Україні різко знизилися ціни на овочі. За останній тиждень вони здешевшали в середньому на 20%. Майже вдвічі впала ціна на молоду капусту. Нині вона коштує навіть дешевше, ніж минулорічна. Також знизилася ціна на тепличні огірки. Крім того, почала дешевшати полуниця. Нині вона коштує 40-60 грн за кілограм. Експерти прогнозують, що ціна може впасти навіть до 15 грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація