ЗМІ дізналися про відмову російського Мінфіну фінансувати третину антикризового плану

ЗМІ дізналися про відмову російського Мінфіну фінансувати третину антикризового плану

Відомство категорично заперечує проти 37 пунктів плану з 86 / Фото: Reuters

Найдорожча заявка, не підтримана Мінфіном, передбачає додаткове фінансування сільського господарства на 23 мільярди рублів.

Мінфін Росії відмовляється профінансувати значну частину проекту антикризового плану, який підготував Мінекономрозвитку.

Про це повідомляє РБК з посиланням зауваження Мінфіну, з якими вдалося ознайомитися виданню.

Відомство категорично заперечує проти 37 пунктів плану з 86, загальна вартість відхилених пунктів — 210,2 мільярда рублів.

Найдорожча заявка, яка не підтримана Мінфіном, передбачає додаткове фінансування сільського господарства на 23 мільярди рублів. Аналогічне рішення щодо додаткового субсидування знижки на вітчизняну сільгосптехніку (10 мільярдів), чергову докапіталізацію "Росагролізингу" (2 мільярда).

Також Мінфін не погодився на антикризове стимулювання науково-дослідних дослідно-конструкторських робіт на 21 мільярд рублів, запропонувавши домагатися цих цілей через довгострокові контракти з організаціями, які беруть участь в реалізації держобронзамовлення. Відхилена заявка на субсидії промисловості для компенсації частини витрат за сплату відсотків за кредитами — Мінекономрозвитку пропонувало виділити на це 12,2 мільярда рублів.

Крім того, Мінфін відмовився підтримати медикаментозне забезпечення громадян на 16 мільярдів рублів. В останній версії документа стало менше пунктів — 86 замість 97, загальна вартість знизилася з 737 мільярдів рублів до 731 мільярда.

У вівторок, 2 лютого, антикризовий план буде розглядатися на нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

28 січня глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв повідомив, що антикризовий план передбачає витрати в розмірі 750 мільярдів рублів. За його словами, 310 мільярдів рублів буде виділено регіонам у вигляді кредитів.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що уряд Росії, враховуючи падіння цін на нафту і рецесію в економіці, готується до нового скорочення бюджету.

Скорочення витрат бюджету дозволить заощадити близько 700 мільярдів рублів. Скорочення витрат не торкнеться публічно-нормативних зобов'язань, зарплат бюджетникам та грошового забезпечення військовослужбовцям.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація