Зміни до держбюджету набирають чинності. Куди спрямують мільярди

Зміни до держбюджету набирають чинності. Куди спрямують мільярди

Фото: Getty Images

Відповідний закон підписав президент України.

Додатково на компенсацію субсидій із держбюджету спрямують 5 млрд грн. Крім того, додаткові кошти підуть і на підвищення соцстандартів у цьому році із запланованих 6% до 10%.

Відповідний закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" підписав президент Петро Порошенко.

"Все підвищення (тарифів на комунальні послуги) держава має компенсувати малозабезпеченим громадянам. Для того, щоб не відбулося збоїв, на ці цілі виділяється додатково ще 5 мільярдів гривень", - сказав Порошенко, якого цитує його прес-служба.

Президент зауважив, що цього недостатньо і є розуміння того, що будь-яке зростання економіки має бути спрямоване на підвищення рівня життя, збільшення мінімальних зарплат та пенсій.

"Впевнений, що ця лінія захисту соціальних стандартів при зростанні економіки буде продовжена", - запевнив глава держави.

Порошенко також підписав закон, який скасовує оподаткування пенсій. А вчора – закон, який передбачає виділення понад 3 млрд грн на відновлення інфраструктури звільненого Донбасу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація