Два падіння Гілларі Клінтон на шляху до президентської вершини. Інфографіка

Два падіння Гілларі Клінтон на шляху до президентської вершини. Інфографіка

Фото: Reuters

На посаду президента США Клінтон балотувалася двічі і двічі програла.

У середу, 9 листопада, стали відомі результати президентських виборів у США, згідно з якими, держсекретар Гілларі Клінтон не набрала 270 голосів виборників для однозначної перемоги.

Утім, їй вдалося здобути більшу кількість голосів виборців: 47,7% проти 47,5% переможного республіканця Дональда Трампа, як повідомляють CNN, проте за американським законодавством усе вирішують саме делеговані виборники, і вони не опинилися на боці Клінтон.

Це не вперше, коли Клінтон програє у президентських виборах. Уперше вона балотувалася на посаду у 2008, саме тоді, коли від демократів також висунули нинішнього президента США Барака Обаму. 

Тоді Клінтон балотувалася як сенатор Конгресу США від штату Нью-Йорк, ким стала 2001 року, однак, втратила номінацію від Демократичної партії у липні 2008 після весняних праймеріз.

Цікаво, що у жовтні 2009 року Клінтон заявила, що "зовсім не зацікавлена в нових президентських перегонах", а вже 2015 сказала, що готова стати новим лідером США. Однак, американське населення обрало іншого кандидата.

Більше деталей з життєвого шляху Гілларі Клінтон — в інфографіці.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, після оголошення результатів Клінтон виступила з промовою й закликала дати Трампові шанс.

Клінтон, стримуючи сльози від поразки, закликала дати шанс Трампу

Клінтон, стримуючи сльози від поразки, закликала дати шанс Трампу

Повʼязані теми:

Наступна публікація