Каррі захищає від раку й недоумства

Американський дослідник з'ясував, що речовина, яка міститься в індійському каррі, значно знижує ризик захворіти на хворобу Альцгеймера та рак.

спеції
Любителі прянощів, зокрема індійського каррі, значно менше хворіють на рак і хворобу Альцгеймера
Американський дослідник Мілан Фіал з університету штату Каліфорнія (Лос-Анджелес) з'ясував, що любителі прянощів, зокрема індійського каррі, краще за інших захищені від хвороби Альцгеймера та різних форм раку.

Доктору Фіалу вдалося виділити найактивніший компонент витяжки куркуми - найпопулярніших у світі індійських прянощів, - названий ним куркуміноїд-3, і довести, що він здатний припинити прогресуючу хворобу головного мозку, яка руйнує пам'ять.

Куркума
Так виглядає куркума - рослина, витяжка якої здатна припинити прогресуючу хворобу головного мозку, яка руйнує пам'ять
Як виявилося, куркуміноїд-3 стимулює імунну систему людини й допомагає руйнувати блокуючі роботу мозку шкідливі протеїни, які і є причиною хвороби.

Під час лабораторних досліджень на зразках крові пацієнтів, які піддавалися дії знов відкритої речовини макрофагу, чистильники організму атакували клітки, що були деформовані хворобою, і знищували їх.

Як повідомив доктор Аншу Рохагті, провідний невролог столичного індійського госпіталю Шрі Гангарам, поширеність хвороби Альцгеймера, що викликає недоумство, в Індії завжди була істотно нижчою (вона вражає лише 5% населення старше 60 років), ніж у західних країнах.

„Багато дослідників вважало, що така статистика була результатом недостатньої інформованості медиків про реальний стан справ. Але тепер дослідження показало, що вживання тумеріку - місцевої рослини, з якої одержують куркуму, відіграє вирішальну роль," - додав він.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції