Кава- рятівник

При щоденному вживанні трьох і більше чашок кави ризик розвитку пухлини знижується в два рази.

Кава – рятівник
Кава – рятівник
Любительки кави рідше захворюють раком товстої кишки. При щоденному вживанні три і більш чашки цього напою ризик розвитку пухлини знижується в два рази, свідчать японські дослідники.

Учені з токійського Національного онкологічного центру використовували дані масштабного дослідження, яке проводилося в країні з 1990 по 2002 рік і охоплювало близько 96 тисяч чоловіків і жінок у віці 40-69 років.

З'ясувалося, що у жінок, що випивають три і більш чашки кави в день, ризик захворювання раком кишечника був нижчий на 50% в порівнянні з тими, хто взагалі не пив кави. У мужчин-кофеманов подібних переваг не спостерігалось. Споживання зеленого чаю також не впливало на показники захворюваності раком кишечника, повідомив керівник дослідження Манамі Іное.

Механізм протиракової дії кави поки невідомий. Передбачається, що він може бути пов'язаний із здатністю кофеїну стимулювати моторику кишечника, або пояснюватися дією антиоксидантів, що містяться в каві, пояснив Іное.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами medportal.ru / Н.Р.
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції