Американку засудили до семи років за фальшивого Пікассо на телебаченні

Американку засудили до семи років за фальшивого Пікассо на телебаченні

Пабло Пікассо "Портрет дочки художника у віці двох з половиною років". Фрагмент репродукції з сайту Sotheby's

Американці дали сім років в'язниці за торгівлю фальшивим Пікассо на телебаченні.

У Лос-Анджелесі до семи років в'язниці засуджена жінка, яка продавала через телевізійний аукціон підроблені роботи Пабло Пікассо, Марка Шагала, Сальвадора Далі та інших майстрів. Жертвами шахрайки та її чоловіка стали більше десяти тисяч людей.

Слідство вважає, що Крістін Юбенкс і Джеральд Салліван заробили на торгівлі фальшивками 20 мільйонів доларів. Подружжя було заарештоване ще в 2006 році. У їхньому будинку в передмісті Лос-Анджелеса було виявлено близько тисячі підробок і чотири мільйони доларів готівкою.

Юбенкс і Салліван з 2002 по 2006 роки двічі на тиждень вели на супутникових каналах DirecTV і Dish Network аукціон з продажу предметів мистецтва, які нібито були знайдені на розпродажах у різних країнах світу. На підробки наносилися імена художників. Крім того, Юбанкс виготовляла фальшиві документи про автентичність творів мистецтва.

Ще в 2007 році Юбенск визнала себе винною в шахрайстві і ухиленні від сплати податків. Вирок Саллівану винесуть у травні 2010 року. Йому загрожує до шести років в'язниці.

Читайте також:

Складено рейтинг цінностей, вкрадених з музеїв і галерей України

В Одесі випадково знайшли картину Тиціана вартістю 200 млн доларів

Туринська плащаниця виявилася підробкою

Повʼязані теми:

Наступна публікація