Британський художник розіп'яв Девіда Бекхема

Британський художник розіп'яв Девіда Бекхема

Всесвітньовідомого футболіста Девіда Бекхема британський художник зобразив на картині розп'ятого на хресті.

Британський художник розіп'яв Девіда Бекхема / Фото: Daily Mail
Картина британського художника Джонні Коттера із зображенням розп'ятого на хресті футболіста Девіда Бекхема привернула увагу британської поліції.

На картину під назвою "Не слухайте їх, слухайте мене" надійшла якась скарга, з якою і був пов'язаний візит поліції в галерею Коттер.

Поспілкувавшись з поліцейськими, художник зняв картину, однак має намір з'ясувати, який саме закон він порушив, виставивши її.

"Ця картина не спрямована проти християнства. Її мета в тому, щоб поставити питання - кому ми поклоняємося в XXI столітті?" - Заявив художник. Уточнюється, що скарга на картину надійшла у зв'язку з її "образливим" характером.

За словами Коттера, картину він виставив ще в листопаді 2010 року. Більш того, він стверджує, що з ним зв'язувався британський співак Бой Джордж, який хотів придбати роботу. "Звичайно, були скарги, але людей, які захоплювалися цією картиною, було набагато більше", - зауважив Коттер.

До теми розп'яття досить часто звертаються не лише художники, а й музиканти. Приміром, у 2000 році російський художник Олег Мавроматті влаштував перформанс "Не вір очам", в ході якого його розіп'яли на хресті. Згодом у зв'язку з цим проти нього порушили кримінальну справу.

Крім того, розп'яття - один з постійних елементів концертних виступів Мадонни: співачка з'являється на хресті під час виконання пісні "Live to Tell".

Читайте також:

Бекхеми очікують на ще одну дитину

Девід Бекхем випустить іменну нижню білизну

Бекхем вимагає від повії 25 мільйонів доларів

Повʼязані теми:

Наступна публікація