Джексон міг наковтатися пігулок потай від лікаря

Джексон міг наковтатися пігулок потай від лікаря

Джексон міг сам прийняти смертельну дозу препаратів / Фото: Daily Mail

Уайт, експерт в області анестезії, звернув увагу присяжних на рівень змісту заспокійливого "Лоразепам" у крові й у шлунку співака.

Майкл Джексон перед смертю міг прийняти не менше 8 таблеток заспокійливого потай від свого особистого лікаря Конрада Мюррея, якого віддали під суд за ненавмисне вбивство свого знаменитого пацієнта. Таку думку висловив свідок захисту доктор Пол Уайт, даючи в п'ятницю свідчення у Верховному суді в Лос-Анджелесі, де триває процес над кардіологом Мюрреєм.

Уайт, експерт в області анестезії, звернув увагу присяжних на рівень змісту заспокійливого "Лоразепам" у крові й у шлунку співака на момент розтину його тіла. Рівень перевищує показник, що відповідає дозі (2 ін'єкції по 2 міліграми), що кардіолог ввів Джексону внутрішньовенно незадовго до його раптової смерті 25 червня 2009 року. "Не можу собі уявити, щоб хтось (досвідчений лікар Мюррей) сидів у постелі пацієнта й періодично колов йому значні дози "Лоразепама", - підсумував Уайт.

ПАТАЛОГОАНАТОМ ЗАЯВИВ ПРО МОЖЛИВЕ ВБИВСТВО ДЖЕКСОНА

Його точка зору ставить під сумнів позицію обвинувачення, відповідно до якої кардіолог через жадібність виконував обов'язки недбало, забарився з викликом швидкої для Джексона й приховав факт регулярних ін'єкцій хазяїнові сильнодіючого препарату "Пропофол". Його передозування в сполученні з ліками седативного (заспокійливого) характеру спровокувала зупинку серця, кому й смерть співака. Показання Уайта вказують на інший сценарій, при якому Майкл Джексон потрапив у настільки сильну залежність від потужних знеболюючих і заспокійливих засобів, що ковтав їх тайкома від лікаря й у такий спосіб став жертвою власної необережності.

ТІЛО ДЖЕКСОНА МОЖУТЬ ЕКСГУМУВАТИ

Процес у Лос-Анджелесі затягується й може привести до переформування журі присяжних. Про це сповістив напередодні суддя Майкл Пастор, ознайомившись зі змістом надзвичайно великої доповіді Уайта, заснованого на комп'ютерному моделюванні й здатного пролити світло на обставини смерті співака. Пастор надав прокуратурі право докладніше вивчити думку експерта захисту протягом майбутніх вихідних для того, щоб у понеділок, 31 жовтня, влаштувати свідкові перехресний допит, передає ІТАР-ТАРС.

Кардіолог Мюррей заперечує провину й перебуває на волі під підписку про невиїзд за межі США. У випадку визнання винним лікареві грозить до 4 років в'язниці.

Читайте також:

Для порятунку життя Джексона були зроблені відчайдушні зусилля - свідок

У США судять лікаря Майкла Джексона

Лікар Джексона відмовився визнати провину у вбивстві

Лікарю Майкла Джексона заборонили призначати анестетики

Лікар Джексона наполягає, що співак вбив себе сам

Мюррей вводив Джексону заборонені ліки

Мюррей вводив Джексону заборонені ліки

Повʼязані теми:

Наступна публікація