Київ на три дні став столицею джазу

З 28 по 30 жовтня в Києві виступатимуть зірки світового джазу - в столиці України проходить Міжнародний фестиваль Jazz in Kiev.

Jazz in Kiev
Вже традиційно у кінці жовтня, через місяць після кримського "Джаз Коктебелю", в Києві відбудеться одна з найгучніших музичних подій країни, Міжнародний фестиваль Jazz in Kiev 2011.

Місце проведення концертів лишається незмінним - Міжнародний палац культури та мистецтв. Цьогорічний джазовий форум зібрав шість колективів, з різних країн і континентів, деякі з них гратимуть в Україні вперше.

У програмі першого дня заплановані виступи знаменитого польського тріо піаніста Марціна Василевского (фортепіано, контрабас, барабани) і кларнетиста світового рівня Девіда Кракауера у супроводі Madness Orchestra. Програма, яку Кракауер представить в Києві, буде складена з композицій проекту The Book of Angels, відібраних особисто авангардним композитором Джоном Зорном, а також авторська музика кларнетиста.

Другий день Jazz in Kiev відкриє американський квартет Migration на чолі з видатним мексиканським барабанщиком Антоніо Санчесом. Окрім того, у суботу на шанувальників жіночого вокалу чекає виступ зірки бразильського джазу, співачки Тані Марії та її Viva Brazil Quartet. Музичний стиль, в якому працює Марія, поєднує у собі бразильську музику з елементами самби, ритм-н-блюзу, боса-нови і фанку.

Jazz in Kiev / Фото: ТСН.ua
У завершальний, третій день фестивалю, 30 жовтня, тішити вуха українських поціновувачів джазу буде американський басист Стів Своллоу зі своїм квінтетом, у складі якого Київ також відвідає легендарна піаністка Carla Bley.

В рамках фестивалю також заплановані: дитячий джазовий майстер-клас на Пейзажній алеї з арт-директором і ведучим фестивалю Олексієм Коганом, безкоштовні майстер-класи джазових зірок, які вже стали фірмовим знаком фестивалю, майстер клас з російським джазовим критиком Володимиром Фейертагом. Місцем проведення майстер-класів, як і минулого року залишається Культурно-освітній центр "Майстер Клас", що на Лаврській, 16.

У фотогалереї — уривки екскурсії історично-джазовими місцями Києва, а також, власне, відкриття фестивалю джем-сейшном у центрі "Майстер-клас" за участі Валерія Волкова (барабани), Макса Гладецького (контрабас), Павла Шепети (фортепіано), та ін., "штатних тріо" продюсерського центру Jazz in Kiev, який є організатором фестивалю.

ТСН.ua бажає як рафінованим джазистам, так і простим шанувальникам якісної живої музики гарного настрою і приємних вражень.

Читайте також:

У Криму стартував музичний фестиваль Jazz Koktebel

Вийшла в світ остання пісня Емі Вайнхаус (відео)

Lady GaGa задумала джазовий альбом

Повʼязані теми:

Наступна публікація